Škola klimatskih promena

SG On route to IlulissatPozivamo sve mlade zainteresovane da se prijave i pridruže Školi klimatskih promena, koju organizuje Zelena omladina Srbije .

Škola klimatskih promena predstavlja niz interaktivnih predavanja i radionica na temu promena koje su zahvatile planetu Zemlju, a koje poslednjih godina sve više uzimaju maha. Učestali požari velikih razmera, ubrzano nestajanje biljnih i životinjskih vrsta širom sveta i porast broja vremenskih nepogoda prete da trajno izmene planetu kakvu danas poznajemo. Prema podacima Međunarodnog panela za klimatske promene pri Ujedinjenim nacijama, ostalo je još manje od 12 godina da se napravi radikalna promena pre nego što se pređe tačka bez povratka. Međutim, i pored ovih alarmantnih prognoza, malo šta je učinjeno ne bi li one ostale samo na papiru.

Na predavanjima Škole klimatskih promena fokus će biti na uzroke i posledice koje se javljaju na mnogobrojnim društvenim poljima, iako ih možda nismo ni svesni. Nagle promena vremena kojim možemo posvedočiti u poslednjih nekoliko godina, zdravsteni problemi koji se javljaju u slučaju povećanja temperature i globalne migracije su samo neke od tema koje će biti obrađene na predavajima, i tokom zajedničke diskusije.

Kome je škola klimatskih promena namenjena?

Škola klimatskih promena je namenjena svim mladim osobama od 16 do 30 godina starosti, koje interesuje tema klimatskih promena i koje žele da se aktiviraju na polju zelenog aktivizma.

Kako je škola klimatskih promena organizovana?

Predavanja će, počev od 20. oktobra, biti održavana svake druge nedelje. Na ukupno šest predavanja govoriće se o uzrocima i posledicama klimatskih promena, ali i mogućim rešenjima. Razmatraće se prirodi, politički, zdravstveni, socijalni i mnoge drugi aspekti klimatskih promena.

Kako se prijaviti?

Ukoliko ste zainteresovani za učešće u Školi klimatskih promena,  popunite online formular, najkasnije do 13. oktobra. Kandidatkinje i kandidati koji su se prijavili, dobiće obaveštenje o rezultatima izbora do 17. oktobra. Prvo predavanje u okviru Škole klimatskih promena će biti organizovano 20. oktobra Za sva pitanja ili dodatna pojašnjenja u vezi sa pozivom, možete pisati na: kancelarija@zelenaomladina.org

O Zelenoj omladini Srbije

Zelena omladina Srbije je omladinsko, nestranačko, neprofitno udruženje građana koje promoviše vrednosti Zelene politike. Zalažemo se za demokratsko društvo zasnovano na solidarnosti, jednakosti, znanju i razumevanju, društvo koje brine o zaštiti ljudskih prava i prirode, transparentno donosi odluke i nenasilno rešava konflikte.

Fotografija: United Nations Photo